Ignition IIoT Software

Kostnadseffektiva IIoT-applikationer

Gör dina data mer tillgängliga,
kraftfulla och effektiva med MQTT

Ignition för IIoT

← Till Ignition SCADA

Industriell IoT med Ignition

Ignition IIoT är en punkt-till-punkt applikation som kombinerar det högeffektiva protokollet MQTT med Ignitions obegränsade datainsamling och styrka. Produktions- och fältenheter i nätverket kan enkelt anslutas och dela data med tusentals enheter och applikationer av olika typ, via en central MQTT-infrastruktur.

Fördelar med Ignition

Obegränsad licensiering

Obegränsat antal taggar/signaler, klienter, skärmar och anslutningar.

Universell plattform

SCADA, larmhantering, rapportering med mera – i en plattform.

Byggd på välkända IT-standarder

SQL, Python, HTML5, MQTT och OPC UA.

Enheter och applikationer

Gör all data tillgänglig via en effektiv publish/subscribe-arkitektur.

Effektivisera datautbytet

Skapa en effektiv kanal för att hantera alla dina IIoT-data.

Kraftfulla partnerskap

Vi erbjuder IIoT-applikationer för Ignition utvecklade av MQTT-experterna på Cirrus Link Solutions.

Prenumerera på och dela med dig av industriella data

I flera år har industriella applikationer hämtat data genom att ansluta direkt till olika typer av enheter. Detta har resulterat i föråldrade system som är komplicerade, svåra att underhålla och bygga ut samt som lämnar stora mängder data ute i fält. Genom att använda MQTT-protokollets publicerings- och prenumerationsmetoder kan avläsningar erhållas från alla delar av nätverket, från alla typer av enheter. Detta gör data omedelbart tillgängliga för hela verksamheten, utan att belasta nätverket i onödan, kommunikationen sker On Demand!

Skanna streck- och QR koder

Ignition använder MQTT: Ett beprövat överföringsprotokoll som snabbt har blivit ledande för IIoT. MQTT designades speciellt för att uppfylla kraven för industriella styrsystem och är därför extremt lätt (2-byte header), dubbelriktad och säkrat med TLS-teknik.

En universell plattform för IIoT och SCADA

Ignition är den enda IIoT-plattformen med inbyggda verktyg för att skapa fullfjädrade SCADA-system. Ignition är modulär, vilket innebär att du enkelt kan lägga till helt integrerade moduler för att skapa industriella applikationer som SCADA, larmhantering, rapportering, MES och mycket mer. Med Ignition kan du ansluta till alla dina IIoT-data, snabbt utveckla alla typer av industriella applikationer och omedelbart distribuera klienter, via webben, till vilken enhet som helst – utan begränsningar.

Automatisk generering av taggar och systemövervakning

Spara tid av krånglig konfigurering med Ignition och MQTT. Vid första anslutningen identifieras taggar automatiskt och skapas omedelbart i Ignition. När en tagg har skapats uppdateras datavärdena kontinuerligt när nya värden publiceras från andra enheter. Med Ignition kan du övervaka systemtillstånd, inklusive data från enheter, gateways och MQTT-servrar.

Addera integrerade MQTT-moduler

Cirrus Link Solutions är en partner till Inductive Automation, med många års erfarenhet av att utveckla IIoT-applikationer av högsta kvalitet. IIoT-modulerna ger möjlighet att skapa en strömlinjeformad kanal för all IIoT-data för verksamheter som använder Ignition. Med hjälp av modulerna kan du överföra data från fältenheter via MQTT, konfigurera MQTT-servern i molnet och ansluta alla data från industri- och affärsapplikationer.

Läs mer om Cirrus Link Modulerna ->

IIoT-arkitekturer i Ignition

Genom att addera Cirrus Link MQTT-modulerna till Ignition-plattformen kan verksamheter skapa sin egen IIoT-applikation. Det finns fyra huvudfunktioner i en Ignition IIoT-arkitektur:

1. Publicera data från alla delar av ditt nätverk
Med Ignition IIoT kan du ansluta till de flesta typer av PLC: er och andra enheter samt skicka och ta emot data på flera sätt.

2. Publicera och prenumerera på data via MQTT
Ignition har flera sätt att ansluta till, publicera och prenumerera på data med MQTT, där man också kan starta en egen, eller en kompatibel MQTT-server.

3. Anslut Ignition till en MQTT-server
MQTT modulen i Ignition gör det möjligt för Ignition att kommunicera dubbelriktat med olika MQTT-servrar och dela data med vilken Ignitionklient som helst.

4. Skapa och distribuera Ignitionapplikationer
Med Ignition kan du skapa en MQTT-infrastruktur, designa alla typer av industriella applikationer och distribuera dem till en mängd olika Ignitionklienter i hela din verksamhet.

Flexibel och skalbar arkitektur: I molnet, lokalt eller både och

Arkitekturen för Ignition IIoT är flexibel. Du kan konfigurera det i molnet, i ett lokalt nätverk eller i en hybridlösning. Dessutom är Ignition skalbar vilket medför att du enkelt kan expandera från ett litet system till ett system som täcker hela din verksamhet.

Varukorg